fbpx
Za otroke od 4. do 10. leta...

Otroško rajanje

Igriv in zabaven način, kako poskrbeti za zdravega, aktivnega in zadovoljnega otroka

Živjo,

Glede na to, da se srečava tukaj, se verjetno prepoznaš v kateri izmed naslednjih situacij:

Če je temu res tako, potem sem vesela, da ti je uspelo najti tale zapis. V njem ti bom namreč zaupala čudovit in igriv način, kako lahko “odpikaš” vse zgornje dileme in narediš korak bližje k zdravemu in uspešnemu razvoju svojega otroka.

Svet navsezadnje le stoji na našem podmladku : )

Ker takole na daleč težko uganem, če se že poznava ali ne, pa naj se ti prej še na hitro predstavim…

Moje ime je Katarina Uplaznik in sem ponosna solastnica enega izmed najbolj priljubljenih športnih centrov v šaleški dolini – Center Gibanja. Skupaj z mojim partnerjem Anžetom sva v zadnjih 2 letih v sklopu našega športnega centra uspela pomagati ljudem vseh starosti, izboljšati njihovo počutje v svojem telesu in posrkbeti za bolj zdrav življenjski slog. 

V prostem času pa nama tako “kravžljajo živčke”, kot lepšajo dneve najini trije sinovi Aleks, Tristan in Titan, ki jim privoščiva vse najlepše tega sveta. 

Otroško rajanje - Center Gibanja Velenje
Iz leve proti desni: Moja malenkost, Tristan, Titan, Aleks in Anže : )

In ja…

Kot mamica, ki vzgaja tri čudovite fantke se še predobro zavedam, kakšen izziv zna biti spodbujanje naših najmlajših k telovadbi, namesto igranja računalniških igric, ali posedanja pred televizijo in Mojstrom Mihom 🙂

Navsezadnje smo starši tisti, ki imamo ključno vlogo pri spodbujanju zdravega vedenja in oblikovanju dobrih navad naših malčkov.

Telesna aktivnost je za vsakega izmed nas neprecenljivega pomena – sploh v fazi odraščanja. Takrat si namreč “pripravimo teren” in razvijemo pomembne navade, ki vplivajo na dolgo, zdravo in zadovoljno življenje – tudi ko enkrat odrastemo.

Kljub temu, da se pomena športa za zdravje v zadnjih letih zaveda vse več ljudi, pa…

Po ocenah WHO kar 80% otrok med 5. In 12 letom ni dovolj aktivnih…

Ja – kljub temu, da je telovadba na šolskem urniku 2x tedensko, pa to ne zadosti potreb po telesni aktivnosti…

Po priporočilih svetovne zdravstvene organizacije, bi se otroci namreč morali gibati vsaj 60 minut na dan vse dni v tednu.

Le tako lahko izboljšajo kardiorespiratorno kondicijo, zgradijo močne kosti in mišice, lažje nadzirajo svojo težo ter zmanjšajo občutke depresije, anksioznosti in tveganja za razvoj bolezni srca.

Poleg tega pa pomanjkanje telesne aktivnosti pri otrocih in mladostnikih povzroča še ostale preglavice:

Vem… “špricanje” športne se nam je včasih morda zdela dobra ideja, ki nam pa na daljši rok na žalost ni prinesla nič kaj preveč koristnega.

Ravno zato z Anžetom tudi vloživa ogromno truda v to, da najini mulci dobijo dovolj dnevne telesne aktivnosti.

Priznam – vse to športno predznanje in lastni športni center nama pri uresničevanju teh ciljev prekleto pomagajo 🙂

Ampak ne skrbi…

To ne pomeni, da moraš tudi ti svoje življenje posvetiti športu ali odpreti fitnes center za to, da bi tvojemu malčku telovadba prirasla k srcu – ravno nasprotno!

Z Anžetom nama je namreč uspelo pogruntati, da so najini tamali najraje aktivni takrat, ko…

...telovadba temelji na igri, domišljiji in zabavi.

In enostavno ne bi bila midva, če nama ne bi uspelo pogruntati še čudovitega načina, kako priskočiti na pomoč tudi tebi in tvojemu podmladku : )

Zato v duhu otvoritve Centra Gibanja na novi lokaciji, z letošnjim letom v CG program vračava OTROŠKO RAJANJE.

Otroško rajanje je popoldanski športni program za otroke od 4. do 10. leta starosti, ki je namenjen ustvarjanju zdravega življenjskega sloga, začrtanju dobrih predispozicij za prihodnost in predvsem temu, da naši tamali odrastejo v zdrave posameznike (ali bodoče športnike) 🙂

Ne skrbi – ne gre za neko brezvezno popoldansko varstvo, kjer bodo otroci na koncu dneva “zabušavali”, ali za neke naporne treninge, ker bi morali dvigovati uteži.

Otroško rajanje bo potekalo pod budnim očesom Jasmine-Nine Pungartnik, dip. vzg., ki si že več kot 15 let prizadeva otrokom ponuditi več gibanja in jim omogočiti prve korake v šport – sploh v poplavi te napredne digitalizacije.

Jasmina-Nina se nenehno izobražuje preko mednarodnega gibalnega projekta, prav tako pa redno izvaja delavnice za nas – starše, kjer nam z veseljem predaja naprej svoje znanje, trike in uporabne nasvete za bolj uspešen fizični in mentalni razvoj naših najmlajših.

Tako lahko svojega otroka mirne vesti pustiš v naših rokah – brez strahu, da bi prišel domov v solzah, razočaran ali celo s kakšno novo buško.

Vse, kar moraš vedeti o EDINEM takem športnem programu v Šaleški dolini…

Otroško rajanje se prične 1. marca 2022, v prostorih Centra Gibanja v Velenju. Program se nato izvaja redno vsak torek in četrtek, od 15. do 16. ure, do konca junija 2022.

Telovadba temelji na gibalnem razvoju otroka, vzporedno s tem pa so malčki deležni tudi razvoja čustvenih in socialnih sposobnosti, ter kognitivne fleksibilnosti. 

Vadbene ure so sistematično načrtovane in vodene na način, da otrok od 60-ih minut odnese kar se da največ. Da je vse skupaj bolj zabavno, vaje vsebujejo večino športov, ki jih tvoj malček že pozna; nogomet, gimnastika, rokomet, atletika ter šolo teka. 

Kar je pri vsem skupaj najbolj pomembno je to, da celoten program* Otroško rajanje zasnovan skozi igro, kjer se otrok nauči tudi pomena sodelovanja in medsebojne pomoči, za doseganje skupnih zmag.

*Na koncu šolskega leta za starše priredimo “pokaži kaj znaš” predstavo, kjer ti bo malček z največjim veseljem pokazal, kaj smo se na naših rajanjih naučili :).

Kakšna je cena?

Pa poglejva…

Mesečni paket otroško rajanje v CG-ju, ki vključuje:

  • izvajanje vaj primernih za otroke, pod budnim nadzorom strokovnjakinje,
  • sistematičen načrt za razvijanje otrokovih kognitivnih, socialnih in motoričnih spretnosti,
  • 2x tedensko vadbo v priznanem (in čisto novem) športnem centru v Velenju,
  • koristne nasvete in napotke, ki ti znajo priti prav pri motiviranju svojega otroka,
  • nove prijatelje in noro zabavo 🙂

stane le 40 EUR.

In ne skrbi – če je tudi tvoj družinski “klan” velik kot naš, to ne pomeni, da bo treba svojo denarnico obrniti na glavo…

Vsakemu dodatnemu otroku, pri zakupu mesečnega paketa Otroško rajanje, kar 25% stroškov pokrijemo mi. 🙂

Če odštejeva stroške opreme ali kakršnihkoli pripomočkov, ki se pojavijo pri treniranju rokometa, smučanja ali kateregakoli drugega timskega športa, se verjetno lahko strinjava, da to res ni veliko.

Da pa bi tvoj otrok ali otroci lahko od Otroškega rajanja odnesli čimveč, pa sva se z Anžetom odločila, da…

Narediva še en korak dlje in vam poskusiva priti še bolj nasproti...

Ja – čisto zares : )

Če svojega otroka vpišeš na Otroško rajanje do vključno 28. februarja (in poskrbiš za zabaven, aktiven in vesel mesec marec), lahko ŠE DODATNO prihraniš.

Prvim 20-im otrokom, ki se bodo udeležili Otroškega rajanja v mesecu marcu, namreč podarjamo ekskluziven “ALL-IN 3+1” paket.

0
Prostih mest za "ALL-IN 3+1" paket

Kaj to pomeni?

V kolikor po prvem mesecu našega veselega športnega druženja ugotovite, da si otrok želi v naši družbi rajati do konca šolskega leta 2021/2022, mu v znak hvaležnosti pokrije stroške za mesec junij NAŠA EKIPA.

Tako se lahko pridno razvija v zdravega in aktivnega športnega korenjaka oz. korenjakinjo, doma pa za piko na i tudi nekaj prihranite 🙂

 DAN ODPRTIH VRAT

1. marec 2022 ob 15.00 uri
 
Pripelji svojega malčka na dan odprtih vrat in preizkusita Otroško rajanje BREZ stroškov in BREZ obveznosti 🙂 
Prijave zbiramo na 040 886 003.

Kako lahko svojemu malčku zagotoviš mesto na Otroškem rajanju?

Čisto enostavno…

Lahko mi pišeš na info@centergibanja.com ali pa me pokličeš na 040 886 003.

 

V obeh primerih ti bom odgovorila jaz in ti z veseljem pomagala razrešiti morebitne dileme ali vprašanja.

Saj veš – v znanju je moč! 🙂

Če se ti ravno nekam mudi (ali ti na sploh bolj odgovarja, če te pokličemo mi), pa lahko v spodnjo tabelo na hitro vpišeš svoje podatke ter v naslednjih 48-urah pričakuješ moj klic.

In ne skrbi…

Tudi če ima tvoj malček v tem trenutku na urniku že en kup ostalih aktivnosti in enostavno ne najdeta prostora še za Otroško rajanje – nič za to…

Še vedno me veseli, da sta se najini poti danes prekrižali, in upam, da ti je uspelo dobiti kakšno novo informacijo na temo zdravja, športa in naših najmlajših.

V kolikor pa si želiš na lastne oči prepričati, kako lahko redna telesna aktivnost spremeni življenje tvojega malčka na boljše že v prihodnjih mesecih, pa se že vnaprej veselim našega snidenja. 🙂

Katarina Gibanje