fbpx

Ekscentrična vadba
z bremenom

Center Gibanja
Ena najbolj pomembnih prednosti flywheel vadbe z napravo kBox je
možnost ekscentričnega treninga z bremenom na varen, praktičen in učinkovit način.

Osnove

Vaše mišice so v fazi ekscentrične kontrakcije, ki jih podaljšuje, močnejše kot pri koncentričnem krčenju. Koristi poudarka na ekscentrično fazo so podprte s trdnimi znanstvenimi dokazi, med katerimi sta najpomembnejša povečanje splošne moči in hipertrofija. Ker se veliko poškodb zgodi med ekscentrično kontrakcijo, lahko ekscentrična vadba v veliki meri zmanjša tveganje za poškodbe pri vrhunskih športnikih in pri strankah, ki so v procesu rehabilitacije. S tovrstno vadbo se v večji meri aktivirajo tudi hitra miščna vlakna. Pri navadni vadbi za moč z utežmi je breme v ekscentrični fazi omejeno glede na to, kakšno breme prenese šibkejša koncentrična faza. Posledično je ekscentrična faza redko maksimalno obremenjena, trening pa ni učinkovit. Trening s poudarkom na ekscentrični fazi se imenuje ekscentrična ali negativna vadba.

Ekscentrično breme

Ekscentrična obremenitev se zgodi takrat, ko je ekscentrična sila večja od maksimalne koncentrične sile. Da bi v ekscentrični fazi dosegli maksimalno silo, je treba ubrati določeno strategijo za pridobitev ekscentričnega bremena.
Pri tradicionalni vadbi z utežmi je usvojitev ekscentričnega bremena izziv tako s praktičnega kot varnostnega vidika. 

Tradicionalne metode vključujejo:

Prednost Flywheel vadbe

Flywheel vadba omogoča najbolj preprost in varen način ekscentričnega treninga s težkim ekscentričnim bremenom. Z napravo kBox lahko sledite našim metodam in izvajate ekscentrično vadbo z bremenom brez pomoči in tveganj, ki so asociirana s tradicionalnimi metodami. Če flywheel upočasnite v času, ki je krajši od pospeševalne faze, boste proizvedli višjo ekscentrično silo. Silo lahko s pomožnimi mišicami proizvedete tudi v koncentrični fazi, v ekscentrični fazi pa za obremenitev uporabite le določene mišice. Z dodatkom brezžičnega odzivnega sistema kMeter lahko na preprost način izmerite ekscentrično moč in breme. Z vse več uporabniki postaja ekscentrični trening vse bolj varen in manj praktično zahteven.
center_gibanja-exxentric-flywheel_training2

Izkoristite ves svoj potencial.

Vključite vsako mišico.

Napravi kBox in kPulley namesto fiksnega bremena, pogojenega z gravitacijo, ko dvigujemo uteži, temeljita na konceptu spremenljive inercije težkih jeklenih diskov za ustvarjanje upora, ki ga določite z naporom in energijo, vloženo v napravo.

Te vadbene naprave so raznolike. Služijo več namenom ter tako omogočajo delovanje zgornjega dela telesa, jedra in spodnjega del telesa, nabor vaj pa je širok.

Naj bo telovadnica vedno blizu.

Povratne informacije na dlani.

Naprave so prenosne in enostavne za shranjevanje.

 

Brezžični odzivni sistem kMeter, ki je del aplikcaije, meri in hrani podatke o porabljeni moči.

Znanstveno dokazane koristi.

Kombinirajte.

Naprava kBox se ponaša z blago aplikacijo ekscentričnega bremena pri navadni vadbi ter z vključevanjem spremenljivega upora, prednosti obojega pa dokazujejo znanstvene raziskave.

Menjava tipov vaj in uporabnikov je hitra in preprosta.

Tiha naprava.

Nižja cena.

kBox ne oddaja praktično nobenih zvokov.

 

Izboljšuje učinkovitost vadbenih programov ter v primerjavi z ostalimi alternativami znižuje skupne stroške.

center_gibanja-exxentric-flywheel_training1

FLYWHEEL Training paketi

Izbirajte med tremi EXXCENTRIC FLYWHEEL Thaining paketi, za različno težavnost in telesno pripravljenost.

1 805 €

KBOX4 ACTIVE PAKET

2 615 €

KBOX4 LITE PAKET

3 510 €

KBOX4 PRO PAKET